Showing images available in: United States
GAP Gardens - Homepage
x

Select Required Country

 
 

The Garden at The Barn

This thoughtful front garden design incorporates two distinct areas outside an old Suffolk cottage, home to garden designer Sue Townsend.


Season:
Spring


Credits:
GAP Photos/Nicola Stocken/Sue Townsend


Feature No:   3603 

Qty of Images:    31 

 



 
© All images subject to Copyright.
Images available for use by license only.

 
Synopsis
A path leading from the front gate forks, curving eastwards to a secluded seating area set on a reclaimed brick circle that is partially enclosed by Art Deco inspired metal screens, allowing open views across the garden to the main circular lawn. The courtyard is cocooned in soft planting - tulips, euphorbias and cherry blossom - a favourite spot for either Sue’s parents-in-law or teenage daughters, Kitty and Ellie. Soft planting continues to envelop the lawn, at its heart a quirky head sculpture by Paul Richardson, which provides a focal point from key windows. A slate terrace stretches in front of the house, a dining area at one end whilst, at the other, a path leads to raised beds of cut flowers. The design was tricky because the plot is ‘a weird trapeze shape’, measuring 20 metres deep, the width tapering from 26 metres near the house to 15 metres by the village green.

 

 

 
CONNECT WITH US            
+44 (0)1376 571283
[email protected]
Sign-Up for Newsletter
 


  © GAP Photos Ltd, All Rights Reserved