Showing image available in: United States
GAP Gardens - Homepage
x

Select Required Country

 
 

Rear Garden with Large Terrace & Generous Borders


For designers Nick Gough and Douglas Vieira, this was a great garden to design. It has quite a wide plot, but a relatively shallow one.


Season:
Summer


Location:
London, UK


Credits:
GAP Photos/Paul Debois - Design: Nick Gough with Douglas Vieira


Feature No:   4243 

Qty of Images:    49 

 
  
  
 
© All images subject to Copyright.
Images available for use by license only.

 
Synopsis
The challenge was to create a feeling of depth whilst accommodating a large terrace that leads from the newly built kitchen diner. The garden also had to take into account the three generations, (and a dog!), who all use the garden on a daily basis. The brief was for a low maintenance garden with plenty of flower and foliage interest that would form the perfect backdrop when viewed from the house. As a family that loves to entertain and enjoys the outdoors, the top terrace had to be of a sufficient size for not only a large table seating 8-10 people, but also had to accommodate casual seating and a BBQ. 2 large planters with mature bamboo were placed each side of the terrace to give an added sense of privacy. Nick and Douglas designed a lower terrace to help create a ‘destination’ and a focal point that also gave a feeling of depth to the garden. This wide lower terrace has a classic Lutyens bench that catches the early morning and late afternoon sun. Evergreen jasmine and honeysuckle ensure this a fragrant place to sit from early summer to late autumn. An integrated watering and lighting system was also installed. The lighting provides a dramatic vista when viewed from the kitchen diner and the large top terrace.

 

 

 
CONNECT WITH US            
+44 (0)1376 571283
info@gapphotos.com
Sign-Up for Newsletter
 


  © GAP Photos Ltd, All Rights Reserved